Ca 15 st
15 runda pepparkakor
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
30 polkakarameller
200 g mörk choklad
1 msk matolja
15 polkakarameller
1. Vispa ägg och 1/2 dl strösocker vitt och fast så det bildas toppar.
2. Tillsätt resten av sockret och vispa lite till. Bunken skall kunna hållas upp och ner utan att smeten rör sig.
3. Mortla karamellerna till fint pulver och vänd ner i smeten.
4. Tag en tandpetare med röd pasta färg och dra den två varv i smeten så den blir polkarandig.
5. Fyll en spritspåse och spritsa stora bollar på pepparkakorna.
6. Värm ugnen till 150 grader och ställ in gräddbullarna 5 min så dom sätter sig en aning på ytan. Ställ att svalna.
7. Krossa karamellerna till dekorationen.
8. Smält chokladen i vattenbad och rör i oljan. Doppa bullarna så marängen täcks och strö över polkakross på toppen. Ställ i kyl att stelna.
Marängsmeten blir rinnig när jag har i polkagrispulvret, ska det vara så?
Hej
Pasta färg är de karamell färg?
Med vänlig hälsning,
Jessica