Älska att baka

Minipepparkaks cupcakes med lingonfrosting

Ca 15 st
Muffins:

40 g smör

1 dl strösocker

1 st ägg

0,5 dl gräddfil

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk malen nejlika

0,5 tsk kanel
Lingonfrosting:

0,5 dl rårörda lingon

150 g Philadelphiaost

0,5 dl florsocker

0,5 dl grädde
Pepparkakor:

55 g smör

0,5 dl socker

0,3 dl ljus sirap

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk kanel

0,5 tsk malen nejlika

0,5 tsk bakpulver

1,5 dl vetemjöl
Garnering:

Färska lingon
1. Muffins:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.Fördela smeten i små pappersformar med hög kant till hälften. Grädda ca 12 min. Svalna på galler.
2. Lingonfrosting:Mixa lingonen fint och vispa ihop med osten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.
3. Pepparkakorna:Rör smör och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och jobba till en smidig deg. Kyl. Kavla ut degen tunt och stansa ut 15 små rundlar ca 2.5cm diameter.Lägg på plåt med bakplåtspapper, grädda i 175 grader i ca 10 min.
4. Montering:Spritsa ut en snygg klick frosting på varje cupcake. Stick ner en minipepparkaka på toppen av frostingen. Placera två lingon bredvid kakan på toppen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.