(Recept: Johan Sörberg)
Antal portioner: 6
Karamell:160 g strösocker 50 g vatten
Creme Caramel:600 g mjölk 1 st vaniljstång 3 st ägg 2 st äggulor 70 g strösocker
Mandelflarn:100 g smör 100 g vetemjöl 100 g socker 100 g hyvlad mandel
1. KaramellSmält ingredienserna till ljus karamell. Värm serveringsformarna en liten stund i ugnen. Häll i karamellen och snurra på formen så att det blir karamell på sidorna också. Låt svalna och smörj kanten som inte är täckt med karamell med smör
2. Creme CaramelKoka upp mjölken med den delade vaniljstången, tag bort från värmen och låt stå 10-15 minuter. Blanda övriga ingredienser.Ta upp vaniljstången och skrapa ur den, häll i äggblandningen. Häll smeten i de rumstempererade formarna. Ställ in i ugn 175 grader ca 20 minuter, tills smeten har stelnat men inte blivit grynig.Låt svalna, gärna i kylskåp. Stjälp upp på fat.
3. Mandelflarn:Blanda allt och gör en rulle med plastfilm runt om och lägg i kyl. Skär i skivor och lägg på plåt och grädda i 190 grader.
Creme Caramel med flarn
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.