Choklad och hallon. Enkelt, klassiskt och sååååå gott!!!
Den här gjorde jag idag när svärmor och svärfar skulle komma på fika.
Gör en vaniljbotten enligt 3 lika receptet. Jag tog 4 ägg till den här lilla polarn.
Chokladkräm:
75g mörk choklad
75g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Rör smöret klumpfritt och smidigt och tillsätt florsockret.
3. Tillsätt den något avsvalnade chokladen och rör till en krämig chokladmassa.
Hallonmousse:
2 dl frusna hallon
1 msk socker
2 msk cremefraîche
1. Tina hallonen i en kastrull och släng i sockret. Låt puttra nån minut och mosa med gaffel. Låt svalna helt.
2. Rör i cremefraîchen till en jämn mousse.
Chokladspackel & fyllning:
3 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl kakao
1. Vispa slarvigt ihop allt i en bunke och ställ i kylen i 20 min.
2. Vispa snabbt upp till ett spritsbart fluff.
Montering:
1. Dela kakan i 4 bottnar.
2. Fyll med ett lager chokladkräm, ett lager hallonmousse och ett lager chokladgrädde.
3. Plasta in och ställ åt sidan i nån timme eller i kylen över natten.
4. Spackla hela tårtan med chokladgrädden och toppa tårtan med hallon.
Klart!