Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Choklad & hallontårta

Publicerad,

Choklad och hallon. Enkelt, klassiskt och sååååå gott!!!
Den här gjorde jag idag när svärmor och svärfar skulle komma på fika.

Gör en vaniljbotten enligt 3 lika receptet. Jag tog 4 ägg till den här lilla polarn.

Chokladkräm:
75g mörk choklad
75g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Rör smöret klumpfritt och smidigt och tillsätt florsockret.

3. Tillsätt den något avsvalnade chokladen och rör till en krämig chokladmassa.

Hallonmousse:
2 dl frusna hallon
1 msk socker
2 msk cremefraîche

1. Tina hallonen i en kastrull och släng i sockret. Låt puttra nån minut och mosa med gaffel. Låt svalna helt.

2. Rör i cremefraîchen till en jämn mousse.

Chokladspackel & fyllning:
3 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl kakao

1. Vispa slarvigt ihop allt i en bunke och ställ i kylen i 20 min.

2. Vispa snabbt upp till ett spritsbart fluff.
Montering:

1. Dela kakan i 4 bottnar.

2. Fyll med ett lager chokladkräm, ett lager hallonmousse och ett lager chokladgrädde.

3. Plasta in och ställ åt sidan i nån timme eller i kylen över natten.

4. Spackla hela tårtan med chokladgrädden och toppa tårtan med hallon.
Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *