Ett recept av Birgitta Rasmusson.
Ca 30 st
4.5 dl vetemjöl
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
Fyllning:
200 g mandelmassa
3 äggvitor
Pensling och garnering:
Äggvita
Socker
Ca 35 g mandelspån
1. Ugn 20 grader.
2. Arbeta snabbt ihop mjöl, smör, socker och äggula till en deg och låt den vila kallt några timmar.
3. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan till en smidig massa.
4. Kavla ut degen till två långa längder, ca 1 dm bred. Spritsa ut en lång korv mandelmassa i mitten på längderna och rulla sen ihop så skarven hamnar under mot bänken. Skär 15 bitar per längd och placera ut på plåt.
5. Pensla med äggvita, strö lite socker på och avsluta med mandelspån på toppen.
6. Grädda i ca 10 min tills de har fått fin färg.
för lite mjöl, degen spricker . Går ej att vända! För mycket äggvita fyllningen rinner. Inget bra recept! men blev gott ändå, tänker byta recept nästa gång.
Undrar vilket är det bästa sätt att förvara dessa? Frysa? Tänkte göra dem på en fredag men ätas först på sön.