Hej,
Äntligen har vi börjat landa lite i nya lägenheten och ikväll hittade jag för första gången sen vi flyttade hit lite tid till raw bak! Eftersom det är kanelbullens dag idag var jag sugen på att prova någonting nytt och fann då ett recept som jag inspirerades av. Mitt i baket så gick min mixer sönder, min trogna mixer som hjälpt mig med så många raw bakningar, gav till slut upp. RIP. Men skam den som ger sig, handmixern fick lösa sista delen! Allting tog lite längre tid än planerat, men det var värt det! 🙂
RECEPT RAW KANELBULLAR (ca 10 st bitar)
Rullen:
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
12-14 st dadlar
1,5 msk kokosolja
1,5 msk kanel
1,5 msk kardemumma
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning:
12-14 st dadlar
1,5 msk kakao
1 msk kokosolja
1 tsk agave
lite salt
Gör såhär:
- Mixa alla nötterna i en mixer till fint mjöl
- Tillsätt kanel, kardemumma, vaniljpulver och salt – blanda ner
- Tillsätt de urkärnade dadlarna och kokosoljan – mixa till en kladdig konsistens. (Degen ska fastna på sidorna av mixern när den är klar) Om den känns för torr så tillsätt lite vatten.
- Tryck ut degen till ca 1 cm tjock rektangel form, med hjälp av plastfolie
- Gör nu iordning fyllningen, mixa allt tillsammans till en kladdig smet och bred ut på rullen
- Rulla ihop vid långsidan och låt rullen ligga i frysen ca 45 min
- Ta ut och skär upp i 10-12 bitar
Perfekt att spara i frysen tills när man blir sugen! 🙂
MUMS! 🙂