Lina Spansk

Mina 3 bästa tips för att lyckas med träningen

Hörni, jag kom precis på att det är exakt 100 dagar kvar till midsommar idag!

Midsommar brukar för många vara en målstolpe när det kommer till träningsmål. För när man kommer till midsommar vill man kunna njuta av sill, potatis, nubbe och jordgubbstårta med gott samvete! =) Efter det går dessutom mer eller mindre halva Sverige på semester och då vill man kunna njuta av semesterlivet och koppla bort alla måsten.

På 100 dagar hinner man göra mycket, så du som inte satt ditt träningsmål för sommaren ännu, nu är det dags!

Här kommer mina 3 bästa tips till er som vill sätta upp ett träningsmål fram till midsommar:

  1. Sätt dig ned i lugn och ro och fundera på vad som är viktigt för dig att uppnå när det kommer till träning. Är det kanske en bättre form, eller är det en bättre prestation av något slag? Skriv ned på en lapp vad som är viktigt för dig och varför du ska göra denna 100 dagars utmaning. (Det kan vara bra att kolla tillbaka på om man tappar motivationen efter vägen)
  2. Sätt upp tre stycken delmål. Ett som du ska ha lyckats med efter 100 dagar, ett efter 60 dagar och slutligen ett som du ska ha lyckats med redan efter 30 dagar. Var realistisk och se till din vardag, det är aldrig kul att jaga ouppnåeliga mål!
  3. Skriv ned och dokumentera din utgångspunkt. Är det formen du vill jobba på, så tag egna formbilder. När man ser sig själv varje dag så kan det i slutändan vara svårt att avgöra hur pass bra resultat man faktiskt fått. Är det en prestation du vill förbättra så skriv ned ditt utgångsläge just nu. Exempelvis kanske du vill kunna springa milen under en timme, skriv då ned din nuvarande tid. Eller du kanske vill klara av att göra 10 st chins på gymmet, skriv då ned hur många du klarar idag och hur ansträngande det känns att göra dom.

För er som känner er osäkra på hur ni ska nå era mål så får ni super gärna maila mig. Några av mina onlineklienter har nu gått i mål med sin resa och jag har därför nu några nya platser att fylla! Hör av er om det skulle vara intressant för att få veta mer! <3 Trodde aldrig jag skulle få säga det.. men nu kör vi – MOT SOMMAREN!

Kör tillsammans med en vän/vänner och peppa varandra. Det blir så mycket roligare när man är fler!

Sätt upp en tydlig målbild. Hittade en bild på mig från snart 2 år sen. Min målbild till sommaren är inte den formen. Men det är den känslan som jag hade där. Jag minns att jag kände mig väldigt stark och att träningen kändes på topp! Jag var inne i ett flow där jag nästan varje månad lyckades öka mina vikter eller antalet reps!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.