Lina Spansk

RAW SAFFRANSKAKA

Hej,

Det bästa med julen måste vara nu dagarna innan när man får mysa hemma med tända ljus och julbak. I helgen ska jag och mina tjejer träffas för vårt årliga julbak av lussekatter. Lussekatter kan vara det godaste som finns, men tyvärr så innehåller dom inga näringsrika ingredienser. Om de gjorde det, hade jag levt på lussekatter 😉 Men jag har ett tips, för er som gillar saffran lika mycket som jag! Här kommer ett mer hälsosamt alternativ, RAW saffranskaka! Jag älskar att testa nya saker och den här blev riktigt bra 🙂

9C62A7C6-2592-451D-AD7B-2DFAA628B9A7

3C934FED-2428-4CC5-B5F7-E1F671B4D2D6

RAW SAFFRANSKAKA (8 bitar)

Botten:
70 g cashewnötter
70 g paranötter
16 st Fontana dadlar

1 msk Cocovi kokosolja
0,75 g saffran
1 nypa havssalt

Glaze:
300 g Philadelphia lätt
2 msk agave sirap
2 msk kanel

Gör såhär:

1. Mixa cashewnötterna tillsammans med paranötterna i en matberedare

2. Kärna ur dadlarna och lägg dom i matberedaren tillsammans med nötmjölet

3. Tillsätt saffran och lite havssalt

4. Mixa tills det blir en klibbig massa (gör ett nyptest då du testar att nypa ihop massan, om det går så vet du att den är klar)

5. Tryck ut massan i en långpanna, jag gjorde min ca 2 cm tjock.

6. Börja nu med glazen. Blanda alla ingredienserna i en skål och rör om med en sked tills alla ingredienserna är väl blandade.

7. Stryk på glazen ovanpå botten till ett jämnt lager. (ca 1,5 cm tjockt)

8. Ställ in i kylen och låt svalna ca 2 h innan servering.

Kakan håller i kylen i ca 5-6 dagar. Se till att sätta plastfolie över eller skydda kakan i en tät matlåda. Som allra godast dagen efter tillagning då den satt sig lite.


Näringsinnehåll per bit:
Kcal: 256
Protein: 6.6 g
Kolhydrater: 21.1 g
Fett: 15.7 g

Jag räknar ut näringsinnehållet på alla mina recept med hjälp av appen Lifesum.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.