Mama Alexandras

Mandelmjölk

Okej, jag är helt beroende och besatt av denna mandelmjölk.

 

Tidigare har jag köpt mandelmjölk för att ha i kaffet men det har inte varit lika god att dricka bara sådär och sen så är det ju en hel del tillsatta ämnen och dessa vill jag helst slippa.

 

Sagt och gjort provade jag att göra egen med ekologiska mandlar, himalayasalt, och vaniljpulver. Det var ju så enkelt och gott! Vansinnigt gott, och mycket gräddigare än den man köper. Det är så att jag kan få sug att bara dricka ett glas lite när som. Annars så brukar jag äta den till frukost eller snacks med bär och granola i! ?

 

Mjölet som blir över är perfekt att torka och använda i pannkakor eller att baka med!

 

Den är väldigt enkel att göra också även om jag själv får mixa lite i taget då jag inte har en riktigt blender ?

Så det enda som behövs är ?

 

 

Mandelmjölk

  • 150 g ekologiska mandlar
  • Vatten
  • Himalayasalt efter smak
  • Ekologiskt Vaniljpulver/vaniljextrakt

 

  1. Blötlägg mandlarna minst 6 timmar.
  2. Skölj igenom dem noggrant.
  3. Mixa mandlarna med ca 7 dl vatten till att börja med i ett par minuter i en kraftfull blender.
  4. Eller ta lite i taget om du som jag inte har något större 🙂
  5. Är det tjockt så kan du spä med mer vatten.
  6. Sila igenom en silduk/saftduk och krama ur all vätska.
  7. Smaksätt med salt och vanilj.
  8. Spä eventuellt med mer vatten.
  9. Förvara i en glasflaska i kylen!

mandelmjöl, nötmjölk, vegansk mjölk

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.