Mama Alexandras

Påskbrownies med jordgubbschoklad

När jag köpte choklad sist så  hade dem  fått  in en choklad med jordgubbssmak som jag var tvungen att prova.

Efter att ha gjutit ”påskägg” så fanns det en del  choklad kvar som jag använde till en chokladfluff  för att dekorera lite brownies under påsken.

 

En väldigt gullig efterrätt där den ganska kraftiga chokladsmaken bryts av med en len och sött jordgubbssmak.

 

Påskbrownies, brownie, mjuk kaka

Påskbrownies med jordgubbschoklad

 

  • 150 g smör
  • 150 g chokladknappar
  • 90 g farinsocker
  • 180 g socker
  • 2 msk sirap
  • 3 ägg
  • 40 g  kakao
  • 120 g mjöl
  • Lite flingsalt
  • En skvätt espresso (valfritt)
  • 1 tsk vaniljsocker

 

  • 3 dl grädde
  • 150 – 180 g jordgubbschoklad

 

  1. Sätt  ugnen på 175 C.
  2. Smält smöret. och lägg i chokladknapparna så de smälter.
  3. Häll över allt i en skål tillsammans med sockret och farinsockret.
  4. Rör samman.
  5. Blanda därefter i ett  ägg i taget så att det blir en homogen smet.
  6. Rör i kakaon, vaniljsocker, mjöl och salt. Smaka  av!
  7. Tillsätt eventuellt espresson.
  8. Häll i en form min var 18 x 22.
  9. Grädda i ca 25  – 30 min,
  10. Låt svalna.

 

FÖRBERED  DAGEN INNAN

  1. Värm grädden i en kastrull, den ska bli varm men får  INTE börja koka.
  2. Ta av från plattan och lägg i chokladen.
  3. Rör tills allt smält.
  4. Lägg plastfolie mot ytan och låt stå i kylen över natten.
  5. Vispa upp med  elvisp innan du ska spritsa på kakorna.

 

 

brownie, småkakor recpet, efterrätt

 

efterrätt påsk, fika, chokladkaka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.