Mama Alexandras

Glutenfri citronkaka med ricotta

Var tvungen att testa att göra denna kaka med ricotta och mandelmjöl.

Konsistensen är mjuk, krämig och nästan lite porös.

Den är saftig, len och fräsch med en behaglig ton av citron och mandel.

 

Kan tänka mig att den blir en väldigt fin sommardessert toppad med cream cheese grädde, lemoncurd och färska bär,

 

Absolut en kaka som det kommer bakas mer av och med lite olika tvister.

 

glutenfri kaka, glutenfritt recept, ricotta efterrätt

 

Glutenfri citronkaka med ricotta

 

  • 4 rumsvarma ägg (äggulor för sig och äggvitor för sig)
  • 200 rörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Zest från 1 citron
  • Lite citronsaft
  • 120 g mjuk smör
  • 300 g ricotta rumsvarmt
  • 240 g mandelmjöl
  • Mandelspån
  • Florsocker

 

  1. Vispa hälften av sockret med smöret tills det blir ljust och fluffigt.
  2. Tillsätt citronzesten, vaniljpulver och äggulorna (en i taget).
  3. Se till att allt blandas väl.
  4. Rör i mandelmjölet.
  5. Vänd ner ricottan.
  6. Smaka av med citronsaften.
  7. Vispa äggvitorna i en ren skål. När du kan vända uppochner på skålen så tillsätter du sockret lite i taget under vispning.
  8. När du har en marängsmet så tar du en del av marängen och blandar i mandelsmeten.
  9. Vänd sedan ner resten.
  10. Häll över i en smord form med avtagbara kanter,
  11. Strö över lite mandelspån.
  12. Ställ i ugnen på 175 C i ca 35-40 min.
  13. Pudra över florsocker innan servering och servera med lite vaniljglass eller lätt vispad grädde.

 

mandelkaka med ricotta och citron, mjuk kakka, småkakor recept

 

mjuk kaka, citronkaka, fika glutenfritt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.