Mama Alexandras

Surdegsbröd med fetaostkräm och avokado

Perfekt lunch!!!

Bröd, bröd, bröd – jag gillar verkligen ett gott bröd och goda smörgåsar. Även om det är sällan som jag tar mig tiden att göra iordning en god och vacker smörgås. Och nu säger jag vacker, men det är för att jag tycker att det man äter även ska vara vackert..

Ska vi iväg någonstans tidigt på morgonen och har långt att köra så älskar jag att hitta något bra surdegsbageri längs vägen och köpa en god smörgås. Förmodligen för att jag så sällan gör en själv hemma.

 

Däremot så bakar jag surdegsbröd flera gånger i veckan och mina barn äter alltid eget bröd hemma. Sen älskar jag att kunna ge bort bröd då och då också.

 

Jag känner att jag skulle kunna prata länge om bröd och då inte alla bröd utan kanske snarare ”hantverksbröd” eller bröd där man bakar med mjölsorter som faktiskt innehåller någon näring, och med mjöler som kroppen lättare kan ta upp näringen ur.

Mer om det en annan gång… För nu skulle jag egentligen bara säga att man inte ska underskatta smörgåsar till lunch ?

 

surdegsbröd. smörgås, enkel lunch

 

Surdegsbröd med fetaostkräm och avokado

 

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 avokado
  • 1 liten rödlök
  • Tunt strimlad rödkål
  • Örter tex lila basilika
  • 150 g philadelphia
  • 100 g krämig fetaost
  • Salt och peppar

 

  1. Rör ihop philadelphia och fetaost till en smidig kräm. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva rödlöken tunt.
  3. Dela avokadon så att du får två halvor och skiva den.
  4. Rosta brödet och bred eller spritsa ut fetaostkrämen.
  5. Lägg på lite rödlök och rödkål.
  6. Lägg på avokadon och toppa med basilika och peppar.
  7. Et voilà bara att njuta!

Surdegsbröd med fetaostkräm och avokado, matig smörgås, frukosttips

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.