Mama Alexandras

Spaghetti med svartpepparsås och baconströssel

Perfekt vardagsmiddag som går på ett kick att tillaga.

Själv föredrar jag nästan spaghetti linguine när det kommer till spaghetti.  Och favoritmärket när det kommer till pasta är såklart De Cecco.

Dessutom så passar den även vegetarianer så man slipper stå och laga två rätter.

Toppa istället med lite rostade och saltade fröer och nötter som grovhackats.

Vill man då hoppa över oxfonden så går den naturligtvis att byta ut mot grönsaksfond, det enda som händer är att man tappar lite av musten.

 

Tänd lite ljus, duka vackert, sätt på en lugn och skön musik och servera en god pasta ikväll så blir höstrusket genast mysigare.

 

Spaghetti med svartpepparsås och baconströssel, vardagsmat, snabb middag

 

Spaghetti med svartpepparsås och baconströssel

 

  • 2 paket bacon
  • 2 gula lökar
  • 1 charlottenlök
  • 100 g phialdephia
  • 1 1/5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • Svartpeppar och salt
  • ca 1 msk whiskey (valfritt)
  • Ev en lite sked lingongelé eller liknande
  • Oxfond efter smak
  • Ruccola
  • Pasta

 

  1. Klipp eller skär baconet i strimlor och lägg i torr panna.
  2. Höj värmen och stek baconet knaprigt, låt det sedan rinna av på papper.
  3. Finhacka charlottenlöken och stek den mjuk med lite smör i en kastrull.
  4. Tillsätt vatten, fond, grädde, vitpepparkorn och svartpeppar (svartpeppar efter smak).
  5. Låt puttra ihop en stund.
  6. Skiva löken och stek den mjuk i en panna med lite smör och lite salt medan såsen puttrar.
  7. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  8. Sila av såsen och häll tillbaka i  kastrullen.
  9. Jag hade av i en skvätt whiskey och lite lingongelé.
  10. Tillsätt philadelphian och smaka av med salt och mer svartpeppar.
  11. Lägg upp ruccola och pasta. Häll över sås och lägg på den mjuka löken och toppa med baconströsslet.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.