Mama Alexandras

Pappardelle med halloumi och soltorkade tomater

 

Återigen en pastarätt!

Nu ser det ut som om vi bara äter pasta men om sanningen ska fram så blir pastarätter bra på bild, de går att lyxa till lite och en god pastarätt i veckan är aldrig fel.

 

Dessutom så har jag några bra pastarätter på lager som väntar på att få komma ut!

Här blir det dock ingen pasta ikväll utan en krämig morotssoppa med sting tillsammans med en syrlig yoghurtsås.

 

Pappardelle med halloumi och soltorkade tomater, krämig pasta, vardagsmat

 

Pappardelle med halloumi och soltorkade tomater

  • 400 g pappardelle
  • 250 g halloumi
  • 1/2 gul lök
  • 1 – 2 klyfta vitlök
  • 1 näve soltorkade tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl grädde
  • En klick creme fracihe
  • Ev en skvätt vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

 

  1. Mixa grädde, creme fraiche, soltorkade tomater och basilika till en kräm.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  3. Skär halloumin i skivor och stek i lite olja tills den får färg, ta av från pannan och ställ åt sidan.
  4. Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i lite olja.
  5. Tillsätt eventuellt en skvätt vin och låt det puttra ner.
  6. Häll ner krämen med soltorkade tomater och halloumi och pastan.
  7. Späd eventuellt ut med lite pastavatten.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med en god grönsallad.

 

vegetarisk pasta, pasta med halloumi, Pappardelle med halloumi och soltorkade tomater

 

Pappardelle med halloumi och soltorkade tomater, krämig pasta, vardagsmat

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.