Mama Alexandras

Sirapskakor med dulce de leche och flingsalt

Vem älskar inte de klassiska kolakakorna eller sirapssnittarna?

Här kommer klassikern med en liten twist av dulce de leche och flingsalt.

 

Det jag älskar med småkakor är:

  • De går väldigt snabbt att göra
  • De går att variera i oändlighet
  • De är perfekta att ha i frysen

 

Så nu när hösten verkar vara på ingång så är det perfekt att fylla frysen och kakburkarna inför ruggiga höstkvällar eller varför inte till utflykterna de fina höstdagarna.

 

? När man gör småkakor med bakpulver så tycker jag det är enklast att blanda i bakpulvret innan mjölet för att det ska fördelas bättre.

Ett tips är att om de fortfarande är lite puffiga när de kommer ut ur ugnen så klappa till dem lite lätt med handen.

 

småkakor, sirapssnittar, kolakakor

 

Sirapskakor med dulce de leche och flingsalt

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 90 g rörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • ca 150 g mjöl
  • 2  msk sirap
  • Dulce de leche
  • Flingsalt

 

  1. Vispa smör, sirap och socker krämigt.
  2. Tillsätt bakpulver och vaniljpulver och vispa igen (då vet man att bakpulvret har blandats ut ordentligt)
  3. Tillsätt mjölet och arbeta in till en smidig deg. Den ska vara rullbar inte kladdig och inte smulig.
  4. Ställ eventuellt in degen en liten stund i kylen.
  5. Dela degen 2 två delar och rulla till rullar.
  6. Platta till lite med händerna och gör en liten fåra i mitten.
  7. Bred ut dulce de lechen och strö över lite flingsalt.
  8. Grädda mitt i ugnen på 170C i 14 – 16 minuter.
  9. Skär i snittar när de fortfarande är varma och låt svalna.

 

Sirapskakor med dulce de leche och flingsalt, kolasnittar, sirapskakor

småkakor recept, Sirapskakor med dulce de leche och flingsalt, kolasnittar, sirapskakor, kolakakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.