Mama Alexandras

Saftig chokladkaka med ton av apelsin

Lite av chokladernas chokladsockerkaka. Även om man inte gillar sockerkaka så är det svårt att stå emot denna!

Mycket smak av choklad, en liten ton av apelsin sen att den är så himla saftig! Inte kladdig, inte tung och inte torr bara väldigt saftig och nästa lite fuktig helt enkelt!

För att det ska vattnas ännu mer – servera med glass!!

 

 

Tips!

? Baka med rumstempererade ingredienser!

 

saftig chokladkaka med ton av apelsin, chokladsockerkaka, mjuk chokladkaka

 

Saftig chokladkaka med ton av apelsin

  • 200 g mjukt smör
  • 90 g rörsocker (1 dl)
  • 75 g farinsocker (1 dl)
  • 3/4 dl sirap
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • Flingsalt/havssalt ca 1/2 tsk
  • 1 tsk vanilj
  • 2 dl gräddfil eller liknande
  • Zest från en apelsin
  • 180 g mjöl ( 3 dl)
  • 1-2 dl små chokladknappar.

 

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Smörj formen och bröa med ströbröd och kakao
  3. Smält chokladen och låt den svalna.
  4. Vispa smör, socker, farinsocker och sirap fluffigt!
  5. Blanda i ett ägg i taget tills det är väl blandat.
  6. Tillsätt kakao, bikarbonat, salt och vanilj. Vispa ihop allt väl.
  7. Vispa i mjöl och sedan chokladen och gräddfilen.
  8. Vänd ner chokladknapparna.
  9. Grädda i ca 40-50 min.
  10. Kaka kan gärna kännas fuktig när den tas ut.

 

chokladsockerkaka, mjuk kaka, saftig kaka

saftig kaka, saftig sockerkaka, god sockerkaka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.