Mama Alexandras

Kolakakor

 

Så goda och kanske en av favoriterna när det kommer till småkakor. En kaka som har funnits med

i alla tider känns det som. Lika rätt nu som när gammelmormor dukade fram fika.

Jag gillar dem med lite färg och extra krispiga så brukar har mina lite längre i ugnen än många andra.

Justera temp lite efter färg samt hur krispiga du vill ha dem.

 

? Lättast att dela kakor med degskrapa

 

kolakakor, kolasnittar, småkakkor recept

 

Kolakakor

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 – 1 tsk ingefära
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 150 g mjöl
  • Lite lite salt

 

  1. Sätt ugnen på 165 C.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Tillsätt sen sirap, vaniljsocker, ingefära, bakpulver och lite lite salt.
  4. När allt har blandats så arbetar du in mjölet.
  5. Degen ska vara formbar.
  6. Rulla till två längder och platta ut.
  7. Grädda i ca 15-17 minuter.
  8. Skär i snittar när du tagit ut dem, lättast att dela med en degskrapa.

sirapssnittar, sirapskakor, småkakor recept

 

sirpaskakor, kolakakor, klassiska småkakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.