Så goda och kanske en av favoriterna när det kommer till småkakor. En kaka som har funnits med
i alla tider känns det som. Lika rätt nu som när gammelmormor dukade fram fika.
Jag gillar dem med lite färg och extra krispiga så brukar har mina lite längre i ugnen än många andra.
Justera temp lite efter färg samt hur krispiga du vill ha dem.
? Lättast att dela kakor med degskrapa
Kolakakor
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 – 1 tsk ingefära
- 1 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
- ca 150 g mjöl
- Lite lite salt
- Sätt ugnen på 165 C.
- Rör ihop smör och socker.
- Tillsätt sen sirap, vaniljsocker, ingefära, bakpulver och lite lite salt.
- När allt har blandats så arbetar du in mjölet.
- Degen ska vara formbar.
- Rulla till två längder och platta ut.
- Grädda i ca 15-17 minuter.
- Skär i snittar när du tagit ut dem, lättast att dela med en degskrapa.