Mama Alexandras

Vegetarisk lasagne

Lite delade lägger men personligen föredrar jag vegetarisk lasagne, kanske för att jag inte är så förtjust i kött.

Den här lasagnen har så mycket smaker och är så krämig. Låt allt smaka mycket, ha i mer kryddor eller andra kryddor.

Och bara smaka av hela tiden! Den här plus en god grönsalladen är ?

? Tips är att finhacka alla grönsaker

? Glöm inte att låta saltet dra ur vätska från auberginen några timmar innan

 

vegetarisk lasagne, lasagne, krämig lasagne

Vegetarisk lasagne

  • 3 st paprikor
  • 2 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk ajvar
  • En liten gnutta honung
  • Salt och peppar

 

Ostsås

  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 200 g riven ost
  • 100 g mjukost tex philadelphia
  • Lite riven muskot
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt lite maizena redning

 

  • Lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • Smör till formen

 

Börja några timmar innan med att skiva auberginen i skivor och salta dem.

När man saltar auberginen så drar man ur vätska ur den vilket gör att den smakar mycket godare sen.

Skölj sen bort saltet och torka skivor med en handduk.

Grilla i ugnen men lite olivolja på ca 230 C till de har fått rejält med färg.

Finhacka löken och vitlöken.

Tärna paprikan och zucchinin.

Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet.

Fräs lök och alla grönsaker med lite olivolja i en panna på medelvärme under tills grönsakerna börjar bli klara.

Dela den färdiga auberginen i lite mindre bitar och blanda i.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ajvar, grönsaksbuljong, kryddor och lite honung.

Låt det puttra ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar.

Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och rör i vetemjölet.

Tillsätt grädde och mjölk under omrörning.

Riv ner lite muskot.

Rör hela tiden tills du har den konsistens du önskar, red eventuellt med maizena om såsen är för lös.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten samt philadelphian.

Smaka av med salt och peppar.

Smörj en form med lite smör och lägg sedan ner första lagret av lasagneplattor.

Fyll på med grönsaksröran och sedan ostsås.

Lägg på nya lasagneplattor och fortsätt tills grönsaksröran är slut.

Avsluta med ostsås på det översta lagret av lasagneplattor och strö över riven ost.

Ställ in i ugnen på 200 C i ca 30 -40 minuter beroende på när lasagneplattorna är klara.

Får lasagnen för mycket färg så är det bara att lägga på lite aluminiumfolie.

middagstips, egen lasagne, lasagne med grönsaker

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.