Mama Alexandras

Pastasallad med valnötspesto

Pasta kan vara rätt tråkigt och grått eller bland det lyxigaste du kan äta. För det första så välj en riktigt bra pasta! De Cecco har riktigt bra pasta, tyvärr är det lite svårt att få tag på.

Man vill att pasta ska ha bra tuggmotstånd och inte bli blek och dallrig. Den ska smaka riktigt gott att äta bara rakt av (kokad förstås).

 

Att göra egen pesto låter tidskrävande och komplicerat men i själva verket är det både enklare och går snabbare än vad man tror. Resultatet – det blir så mycket godare! Sen känns det mer genuint när man faktiskt gjort det själv. Man känner sig lite som de där italienska äldre damerna som står med sina slevar och kastruller och ropar in hela familjen för mat.

 

En snabb pastasallad med egen pesto som är perfekt att bjuda på när man blir många.

 

? Koka pasta i rikligt saltat vatten 10 g salt för 100 g pasta i 1000g vatten

? Servera gärna med lufttorkad skinka till

 

pasta sallad med valnötspest, egen pesto, valnötspesto

 

Pastasallad med valnötspesto

 

  • 1 – 2 klyftor vitlök
  • 90 g valnötter
  • 1 näve bladpersilja
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 75 g parmigiano reggiano
  • Salt och peppar

 

  • God pasta
  • 1 ask plommontomater
  • 1/2 dl soltorkade tomater

 

  1. Mixa valnötter, parmesan, vitlök, basilika och persilja i en mixer.
  2. Tillsätt oljan och mixa till en kräm.
  3. Rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan al dente (väl en god pasta).
  5. Dela tomaterna på hälften och grilla i ugnen på 225 C tills de får färg.
  6. Blanda ihop pasta, tomater, soltorkade tomater och pesto efter smak.
  7. Servera resten av peston i en skål bredvid.

 

recept pesto, egen pesto, pastasallad

 

recept pesto, egen pesto, pesto recept

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.