Det finns så mycket roligt man kan göra med pasta! Och pasta, riktigt god pasta är svårslaget.
Nu är det här en enkel pastasallad men som har varit perfekt att ha med på picknick, till stranden, som tillbehör till grillat eller på buffébordet.
Pastan får god smak av peston som tillsammans med de soltorkade tomaterna håller den mjuk och inte torr.
? Tips – Stek inte halloumin för hårt då riskerar den att bli torr när den svalnar. Sen gäller det även att hitta rätt i halloumidjungeln.
Pastasallad med halloumi
- 1 paket halloumi
- 300 g pasta
- 1 näve soltorkade tomater
- 1-2 nävar urkärnade oliver
- 1 liten rödlök
- 2 mindre morötter
- Pesto med soltorkade tomater
- Ruccola
- Finhackad persilja
- Salt och peppar
- Strimla tomaterna och dela oliverna i mitten.
- Skiva morötterna tunt och finhacka rödlöken.
- Koka pastan al dente i saltat vatten.
- Strimla halloumin och stek den.
- Finhacka persiljan och blanda med halloumi, ruccola, soltorkade tomater, rödlök, oliver och pasta
- Ha i pesto efter smak!
- Smaka eventuellt av med salt och peppar.