En av de bästa sakerna med sol och värmen är all god och fräsch mat!
Det blir ju en hel del grillat ( inte bara för oss antar jag) och det är så roligt med tillbehören tycker jag. Där kan man ju variera och
komma med alternativ i all oändlighet.
Eftersom jag själv inte äter kött för tillfället så ÄLSKAR jag tillbehören, kanske mer än vad jag annars skulle ha gjort.
Här kommer i alla fal en väldigt god och matig sallad som fungerar som en ensam rätt i sig eller som tillbehör till något grillat.
Sallad med kamutvete och halloumi
- 200 g halloumi
- 3 dl okokt kamutvete
- 1-2 dl urkärnade oliver
- 1-2 dl soltorkade tomater i olja (strimlade)
- 1 avokado
- 1 liten rödlök
- Plommontomater
- Ruccola
- Salt och peppar
- Koka kamutveten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna eller strimla halloumien och stek den i lite olivolja tills den får en fin yta.
- Finhacka löken.
- Blanda, lök, kamutvete, halloumi, soltorkade tomater, oliver och ruccola.
- Smaka av!
- Toppa med avokado om plommontomater.