Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Rosa dammsugare

Publicerad,

DSC_3113DSC_3120DSC_3153 DSC_3160 DSC_3161

Eftersom det är rosa bandet månaden tänkte jag att jag fortsätter på det rosa temat! Jag har länge tänkt att jag ska baka egna dammsugare, dels för att jag tycker de är så himla goda men också för att det verkar vara roligt att baka vilket också var! Betydligt enklare än vad jag trodde fast en hel del pillande. Precis så som jag tycker det ska vara när man bakar 🙂

Tänk bara på att ni behöver sockerkakssmulor till smeten så ni gör en sockerkaka i förväg. Jag svängde ihop en sockerkaka snabbt och mixade sedan ihop till 3,5 dl smulor.

Till 8 stora/12 små:

3,5 dl sockerkakssmulor

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)

Rosa marsipan (gärna ett tårtlock till exempelvis prinsesstårta)

100 g mörk choklad (70 %)

1 tsk rapsolja

Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.

Ta fram den rosa marsipanen. Tips! Köp ett färdigt tårtlock med marsipan, den är redan färdigkavlad och behöver inte färgas med karamellfärg. Ta fram smeten och dela upp i antingen 8 eller 12 bitar beroende på hur stora du vill ha dem. Rulla ut dem till längder på 5 cm. Klä in dem i marsipan. Smält chokladen och rapsoljan över ett vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad och låt stelna på bakplåtspapper i kylen.

Klart 🙂

DSC_3127

2 Kommentarer

  1. Hej! Ville bara säga att jag precis hittade din blogg, och jag gillar den starkt:) Har lagt till den i mina bokmärken nu! Jag hade själv en bakblogg tidigare men tyvärr inte längre… Kram!

Lämna ett svar till Ida Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *