Hannas Bageri

Rosa dammsugare

DSC_3113DSC_3120DSC_3153 DSC_3160 DSC_3161

Eftersom det är rosa bandet månaden tänkte jag att jag fortsätter på det rosa temat! Jag har länge tänkt att jag ska baka egna dammsugare, dels för att jag tycker de är så himla goda men också för att det verkar vara roligt att baka vilket också var! Betydligt enklare än vad jag trodde fast en hel del pillande. Precis så som jag tycker det ska vara när man bakar 🙂

Tänk bara på att ni behöver sockerkakssmulor till smeten så ni gör en sockerkaka i förväg. Jag svängde ihop en sockerkaka snabbt och mixade sedan ihop till 3,5 dl smulor.

Till 8 stora/12 små:

3,5 dl sockerkakssmulor

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)

Rosa marsipan (gärna ett tårtlock till exempelvis prinsesstårta)

100 g mörk choklad (70 %)

1 tsk rapsolja

Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.

Ta fram den rosa marsipanen. Tips! Köp ett färdigt tårtlock med marsipan, den är redan färdigkavlad och behöver inte färgas med karamellfärg. Ta fram smeten och dela upp i antingen 8 eller 12 bitar beroende på hur stora du vill ha dem. Rulla ut dem till längder på 5 cm. Klä in dem i marsipan. Smält chokladen och rapsoljan över ett vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad och låt stelna på bakplåtspapper i kylen.

Klart 🙂

DSC_3127

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Hej! Ville bara säga att jag precis hittade din blogg, och jag gillar den starkt:) Har lagt till den i mina bokmärken nu! Jag hade själv en bakblogg tidigare men tyvärr inte längre… Kram!