hannasbageri

Hannas Bageri

Annons

Tack Loppi!

…För de här nästan 2 åren tillsammans! Det är dags för mig att skapa min egna hemsida och det känns både spännande och läskigt! Vill tacka hela Loppigänget för den här tiden ihop. Har lärt mig så mycket och fått lära känna underbara människor så det är med en stor tacksamhet jag lämnar detta gäng!

Jag hoppas att det inte ska krångla allt för mycket nu när det är dags att flytta min blogg. Man vet ju aldrig det här med teknik men jag hoppas det ska gå smidigt. Tanken är att den ska flyttas nu i dagarna så märker ni att det krånglar att gå in här vet ni varför. Håll tummarna 😉

Kram!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Chokladmoussetårta med tre lager och på en browniebotten

DSC_2691DSC_2725

Hej på er och glad fredag! 🙂

Här ska ni nu få receptet på en fantastisk tårta som är en riktig dröm för alla chokladälskare. Jag tillhör ju den kategorin och hamnade i himmelriket när jag smakade en bit av den här. Tänk att choklad kan vara så gott och vad mycket man kan göra med det. Tårtan tar däremot ett litet tag att göra, det är ingen man gör i sista minuten direkt men det är verkligen värt det i slutändan! Dels blir den himla himla god men också så vacker att titta på med de olika lagren 🙂

Browniebotten:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och hög springform (18 cm) i 20 minuter. Alternativt en annan typ av form också, viktigaste är att den är hög. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Mörk chokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk honung

200 g mörk choklad av bra kvalitet

70 g smör

Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i frysen i 1 h.

Mjölkchokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 äggulor

200 g mjölkchoklad

Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över den mörka chokladmoussen och låt stå i frysen i 1 h.

Vit chokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 äggulor

200 g vit choklad

Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över mjölkchokladmoussen och låt stå i frysen i minst 1 h eller tills det är dags att servera den.

När det sedan är dags att servera den, Ta exempelvis en brännare och värm försiktigt kanterna innan ni lossar formen. Garnera sedan med valfria bär exempelvis 🙂

Lycka till!! 🙂

DSC_2676

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Choklad och apelsinbrownies

DSC_2639 DSC_2647

Idag ska ni få receptet på något riktigt gott att kunna baka i helgen! Jag var nämligen på ett café häromdagen och tog då en apelsinbrownie till kaffet och det var så gott så jag var tvungen att ställa mig och börja baka det direkt när jag kom hem. Att jag inte tänkt på det tidigare att ha i lite apelsin i en brownie..? Apelsin och choklad gifter ju sig så bra och i den här brownien är det inget undantag. Detta måste ni prova om ni gillar apelsin och choklad ihop lika mycket som mig! 🙂

Detta behöver du:

4 ägg

200 g smält smör

2 dl vetemjöl

4 dl strösocker

6 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Skal och saft från en stor apelsin

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser förutom smör, mörk choklad och apelsin. Smält smöret i en kastrull och låt sedan chokladen smälta med smöret. Häll ner och rör om. Tillsätt tillsist apelsinzest och saft. Grädda i en bakplåtsklädd form 24*24 cm i ca 20 min. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Pudra gärna med lite florsocker och servera med lite lättvispad grädde till! 🙂

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

  1. EVELINA

    Det där ser så galet gott ut! Jag är egentligen inte ens så förtjust i apelsin med choklad, men de där ser så goda ut att jag tror jag kommer baka dem ändå 😀

Se fler...

Rosa bandet månaden – Baka i rosa

Nu när vi är inne i oktober månad betyder det också att cancerfondens rosa bandet kampanj pågår med syfte att sprida kunskap om bröstcancer och cancerprevention, finansiera forskningen samt bedriva påverkansarbete. Detta är något som jag själv tycker ska uppmärksammas och förutom att stödja ekonomiskt är det ett perfekt tillfälle att också baka i rosa. Ett perfekt tillfälle att bjuda på rosa kakor och påminna alla om varför denna kampanj finns. Här nedan hittar ni lite olika varianter som är på ett eller annat sätt bakade i rosa färger ♥

DSC_3161Rosa dammsugare

DSC_5137Hallon och lakrits biskvier

DSC_75161Choklad och jordgubbsmousse tårta

DSC_2671Chokladbolls cake pops

DSC_1767Blåbär och hallonmoussetårta på en browniebotten

DSC_9151Kladdkaka med jordgubbsgrädde

DSC_7146Choklad och jordgubbscupcakes med jordgubbar och nutella

DSC_4758Rosa bandet cupcakes

Kram på er! ♥

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Salted caramel shortbread

DSC_2594DSC_2608DSC_2619

Glad lördag på er!

Hoppas ni har en underbar dag i höstvädret så här långt! Vi är nu tillbaka i Edinburgh igen efter några dagar i Malmö och man får alltid så mycket energi av att komma hem och hälsa på även om det inte blev så många dagar. Här känner man nu i luften att hösten verkligen har kommit så nu är alla tunna jackor inhängda i garderoben igen. Hösten tycker jag däremot väldigt mycket om så länge det inte blåser och ösregnar var och varannan dag. Men en solig dag på hösten kan jag tycka är oslagbart ibland när luften är sådär krispig och skön att andas i 🙂

Nu ska ni också få ett nytt recept här tänkte jag och de här vill jag lova blev ruskigt goda! Jag är ju själv svag för kola så de här blev en lyckad kaka för min del. Är det något man ser i stort sett på alla fik här i Edinburgh så är det olika typer av shortbread. Det verkar vara något de gör mycket så jag kände att det måste jag ju prova att baka själv! Dessa är gjorda på en mördeg i botten, en kola i mitten och toppade med lite smält mjölkchoklad. Väldigt enkla att baka och supersmarriga 🙂

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

Salted caramel:

2 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

1 msk smör

ca 2 tsk flingsalt

Topping:

200 g mjölkchoklad

Flingsalt

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda ihop alla ingredienser och nyp ihop snabbt till en fin deg. Klä en form, 24*24 med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämt i botten och grädda mitt i ugn i 5 minuter, sänk sedan temperaturen till 150 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter till, tills botten blir lite gyllenbrun.

Salted caramel: Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka tills knäcken når en temperatur på 125 grader. Tar ca 20-30 minuter. Häll smeten över mördegen. Låt svalna.

Topping: Smält chokladen över ett vattenbad. Häll chokladen över kakan och bred ut till ett jämt lager. Låt stelna något och toppa sedan med flingsalt. Skär sedan upp i rutor. Förvara i kylen.

Lycka till! 🙂

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera