L som i livet, leva, leka och lära

Husmorstips/snabbfrukost

Vår son är ingen frukostkille och lovar att vi provat med allt.
Bäst går det med pannkakor, plättar eller våfflor. Problemet är att gör man en sats så innan han ätit upp allt så känns dom ofräscha att värma.
Vet faktiskt inte hur länge pannkakor håller sig i kylen?

Fick då en tanke, att i USA rostar dom något som ser ut som våfflor. Googlade och fick tips på flera siter att visst kan man frysa våfflor.
Är ju enkelt att vispa ihop och har man våffeljärn är det ju hur smidigt som helst.

IMG_0668.JPG
Nu har vi alltid ett gäng våfflor i frysen och varje morgon om sonen vill ha våfflor så värmer/rostar vi den i brödrosten. Blir frasig och varm, nästan godare än nygräddade. Fryser i lådor med smörpapper emellan, bara att ta fram en åt gången, sen ner i rosten. #frukosttips

Nu har jag även testat plättar att frysa in. Sonen har utflykt i morgon och ville ha plättar med sig så passade efter hans hög att göra 2 portioner bananplättar till mig. Fryser in både hans plättar och mina banan, sen snabbt och enkelt att värma till frukost. Hoppas jag, första gången jag testar.

IMG_0669.JPG

Recept Äggvåfflor
Recept Plättar

Bananplättarna är super enkla
2 äggvispas sen mixa (jag använder stavmixer) ner i banan, max 1 tsk smör&rapsolja (skall köpa kokosolja) . Stekt på svag värme i plättlaggen.
Servera med kvarg och hallon – yummi
Mättande dag fritt, pointsräknar 2-3 (för ägget och kvargen)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.