L som i livet, leva, leka och lära

Lärande appar och online regler

Vi fick en härlig lista från Sonens skolfröken ang appar med mer lärande innehåll, och Sonen har gått igenom dom alla. Dock med blandat resultat och inget slår ju minecraft eller youtube just nu.

minecraft

Önskar bara att det fanns en ”kurs” för oss vuxna/föräldrar så vi kunde förstå Minecraft mera. Jag har dock gått med en facebook grupp där dom pratar om Minecraft utifrån ett lärande perspektiv – jätte intressant.

Är du nyfiken på mer lärande appar för en sjuåring så kommer här tipset. Inom parentesen är recentionen från en sjuåring. Dock har dom även fått en lärande app som fröken har inlogg till och den används mera.

  • Nomp (inte så kul)
  • Fingu (fattar inte!)
  • Hungry fish (okay)
  • Moji klockan (sådär)
  • King of math junior (ganska kul men…)
  • Phonics Stories (Brittish Council) (inte tittat på)
  • Skrivis
  • Skrivguiden

Ett annat tips är att gå in på pappas appar och se vad dom rekommenderar.

Har ni som har barn satt hårda regler för ipad/dator tider? Antal timmar per vecka eller? Hörde att några föräldrar har något kupongsystem där en kupong är 30 minuter?!

Vi har inte kommit dit ännu utan när vi tycker att nu är det för mycket säger vi till Sonen, nu stänger vi av! Och funkat bra hittills. Dock ingen padda efter 20,00 på vardagarna är en gyllene regel, varken spel, youtube eller film. Klockan åtta skall tekniken stängas av på vardagarna, fram med böcker och mys.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Svenn Johannsonn

    Det verkar för mig att de viktigaste argumenten för fetma från videospel kommer att sitta på ett ställe i flera timmar och äta medan du spelar. Jag har också dessa problem, men jag bestämde mig för att göra en affär med mig själv och spendera de pengar som tjänats från försäljningen av skinn på ett gym. Om någon är intresserad, säljer jag https://skins.cash/sv