L som i livet, leva, leka och lära

Äggvåfflor

Första men absolut inte sista gången jag gör egna våfflor, dvs från grunden inte våffelmix.

Sonen var sugen på våfflor till frukost men hade ingen mix hemma så tänkte, hur svårt kan det vara? Svar; jätte enkelt och snabbt.

20140530-105625-39385234.jpg
RECEPT Äggvåfflor
100 gr smör ( vi kör smör &raps olja)
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk (grön)
2 ägg

(Om du inte har smör&rasp olja) Smält smöret och låt svalna.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till jämn smet.
Rör ner resten av mjölken, ägg och fettet.
Hetta upp våffeljärnet.
Pensla laggen första gången med lite fett.
Lägg 3/4-1 dl smet.
Bred ut något eller låt den flyta ut när du stänger locket.Grädda gulbruna eller knapriga beroende på tycke & smak.

För knaprigheten lägg den var för sig på ett galler, lägger du våfflorna i en hög på ett fat förlorar dom sin knaprighet.

Lärde mig idag att det finns frasvåfflor med eller utan grädde samt detta som jag gjorde Äggvåfflor.

Sonens betyg; ”köpa aldrig mer mix! Våra våfflor var 100 gånger godare”
Med lite drottningsylt och klick glass så är magen full av härlig energi, och redo för en bra dag.

20140530-110539-39939228.jpg

källa; Vår kokbok, Rabén & Sjögren

Not. viktväktarpoints 5 (om det blir 11 våfflor som jag fick det till)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.