Mama Alexandras

Brownie med valnötter

Den här brownien blir så där saftig och seg mjuk! Fylld med chokladsmak tillsammans med krispiga valnötter och lite flingsalt!

Aldrig fel helt enkelt!

 

Det går givetvis att använda alla sorts nötter i brownie men det är något speciellt med valnötterna. Kanske att de är lite mjukare än de andra och har en nötig och smörig smak…

 

En perfekt kaka att baka, speciellt att ta en bit på kvällen och bara njuta lite…

 

brownie med valnötter, brownie, saftig brownie

 

Brownie med valnötter

 

  • 110 g mörk choklad
  • 140 g smör
  • 120 g muscvadosocker
  • 100 g socker
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 70 g kakao
  • 85 g mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g valnötter
  • 1o0 g chokladknappar
  • Flingsalt

 

  1. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (20 x 20 ) och smörj eventuellt sidorna med lite olja/smör.
  2. Smält smör och choklad försiktig tillsammans.
  3. Blanda socker, muscvadosocker, kakao och vaniljsocker tillsammans med det smält smöret och chokladen.
  4. När allt han blandats ordentligt så tillsätter du ett ägg i taget.
  5. När äggen har gått in i smeten ordentligt är det dags att ha i siktat mjöl och en nypa flingsalt (1/4 tsk ungefär) ta efter smak.
  6. Smeten blir ganska tjock.
  7. Vänd ner grovhackade valnötter och chokladknappar.
  8. Bred ut smeten i formen och grädda på 160 C i ca 25 minuter beror väldigt mycket på ugnen så känn efter då och då.
  9. Brownien ska inte dallra i mitten, den ska följa med lite fuktiga smulor upp när man känner efter.
  10. Låt den svalna och njut!

saftig brownie, småkakor recept, brownie valnötter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.