Mama Alexandras

Hallongrottor

Kan kanske min favoritkaka eller i alla fall den som är mina topp 5 att baka.

Denna är även en kaka som fått beröm av många bland annat konditorn Conrad Tyrsén men det är en annan historia ?

 

Men i alla fall så är det i sig en väldigt enkel kaka men som kräver sin råvaror för att komma till sin fulla rätt.

Jag föredrar att använda eko rörsocker och stenmalet vetemjöl samt använda vaniljpulver och riktigt smör.

 

Ett annat tips är att koka egen hallonsylt samt att grädda dem på en lägre temperatur i ugnen ca 160 C men lite längre tid istället. FÖr man vill att kakan ska vara genomgräddad och samtidigt mjuk.

Muntra upp någon med lite hallongrottor vet ja!

hallongrottor, recept småkakor, enkla småkakor

Hallongrottor

 

  • 200 g smör
  • 90 g socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 240 g mjöl

 

  1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  2. Tärna ner smöret och nyp ihop allt till en deg.
  3. Ställ i kylen i ca 20 min.
  4. Rulla bollar på ca 26 g st, blir runt 21-22 per sats.
  5. Lägg i en form och tryck en grop.
  6. Fyll med hallonsylt.
  7. Grädda i ugnen på ca 160 C i 15 – 20 min.

 

hallongrottor, recept småkakor,

 

hallongrottor, sju sorters kakor, klassiska små kakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.