Mama Alexandras

Färspanna med ris

Ibland när man bara får lust och tid att njuta av matlagningen i köket. Bara för att man står och njuter behöver det inte ta lång tid, den här rätten går blixtsnabbt. Det skulle vara riset som tar längst tid 🙂

 

Vitkål är något som verkligen är underskattat kan jag tyck! Den ser inte så rolig ut när man ser den där i affären men det går att göra så mycket med den och den ger så olika smak beroende på om den används rå eller tillagad. Själv så tycker jag att stekt vitkål är helt fantastiskt!

 

Trodde heller inte att det här var en rätt som skulle gå hem hos barn (på grund av just vitkålen och den skivade löken) men ack så fel jag hade. De fick vara med och laga samt smaka. Vissa satte i sig halva vitkålen rå… Och de gillade det verkligen, underbart! Mamman jublar!

 

färspanna med ris, köttfärs, vardagsmat

 

Färspanna med ris

  • ca 600 g färs (hade älgfärs)
  • 1 skivad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 bit strimlad vitkål
  • 1 röd skivad spetspaprika
  • Lite chili
  • 3 dl vatten
  • 1 msk riven ingefära
  • Soja efter smak (hade både kinesisk och japansk)
  • Lite honung eller socker ca 1/2 msk
  • Persilja/Koriander
  • Salt
  • Peppar

 

  1. Bryn färsen i lite olja.
  2. Lägg i lök, vitkål, paprika, chili (efter smak) och vitlök och fräsa några minuter.
  3. I med ingefära och socker.
  4. Nu är det dax att hälla över vatten och soja.
  5. Låt allt puttra samman lite snabbt, smaka av med salt och peppar.
  6. Strö över lite strimlad persilja eller koriander innan servering.

 

kinesisk färspanna, vitkål med ris, köttfärs

middagstips, matinspo, vardagsmat

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.