Mama Alexandras

Brownie med hasselnötscreme

Brownies går och att göra så att de ser väldigt exklusiva oh vackra ut plus att man kan förbereda mycket innan.

Det är ungefärliga mått på toppingen då ja blandade en hasselnötspraliné med tryffelsmet.

 

Vill man bjuda på något som är vackert och till någon som gillar choklad så ska man defenetivt bjuda på dessa raringar.

Receptet på själva brownien är det bästa som jag har provat och ett recept som helt enkelt inte kan bli fel. Den är alltid saftig med mycket chokladsmak.

 

brownie med hasselnötscreme, brownoe recept, recept chokladkaka

 

Brownies med hasselnötscreme

12 st

 

Brownie

  • 300 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg rumsvarma
  • 250 g farinsocker
  • 120 g mjöl
  • 1 msk kaffe
  • Lite flingsalt
  • 1/2 tsk vaniljpulver

 

  1. Klä en form med bakplåtspapper. Min var 28 X 18 cm.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad.
  3. Rör ner farinsockret ordentligt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
  5. Sikta ner mjöl och tillsätt kaffe, vaniljpulver och salt.
  6. Vänd runt försiktigt.
  7. Häll ner smeten i formen och grädda på 175 C i 20 – 30 min.
  8. Brownien ska ha stannat men inte vara torr i mitten. Den sätter sig när den vilat i kylen sen.
  9. Låt botten svalna helt.
  10. Skär i tolv bitar och spritsa tryffel på varje bit och sätt dit ett fågelbo.

 

Hasselnötscreme

  • 350 g rostade och skalade hasselnötter
  • 300 g socker
  • 40 g glykos
  • 1/2 dl vatten
  • 50 g smör
  • Lite vanlijpulver
  • Lite flingsalt
  • 450 g mjölkchoklad
  • 12 hasselnötter

 

Tryffelsmet

  • 250 g mjölkchoklad
  • 120 g grädde
  • 1 msk honung
  • 20 g vodka/cognac
  • Lite flingsalt

 

  1. Värm socker, glykos och vatten i en panna tills den får en gyllene färg.
  2. Ta av pannan från plattan och rör ner hasselnötter, smör, vaniljpulver och salt.
  3. Bre ut allt på ett bakplåtspapper och låt det stelna.
  4. Mixa sen hasselnötsmassan finkornig.
  5. Smält chokladen och blanda i den, mixa sedan tills du har en slät kräm.
  6. Låt den sedan svalna under plastfolie och sätta sig lite i några timmar.
  7. Koka upp grädde, honung, salt och vodka..
  8. Smält 250 g mjölkchokad och mixa med den varma grädden, täck med plastfolie och låt sätta sig några timmar.
  9. Blanda tryffelsmeten och hasselnötscremen.
  10. Spritsa varje browinie och toppa med en hasselnöt.

 

recept brownie, efterrätt med choklad, recept god efterrätt

 

saftig brownie, godaste brownien, recept brownie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.