Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Pepparkaksbiskvier

Publicerad,

DSC_8144DSC_8193 Idag är det inget mindre än pepparkakans dag och det måste vi ju fira med ett recept innehållande pepparkakssmak så därför blir veckans fredagstips dessa pepparkaksbiskvier! 🙂 Biskvier vet ni vid det här laget att jag älskar så därför var jag så sugen på att prova att göra några med pepparkakssmak såhär runt jul. Resultatet blev hur bra som helst med den segknapriga botten gjord på mandelmassa, pepparkakssmörkrämen över och som pricken över i:et med den mörka chokladen på toppen. Riktigt goda och något kanske lite roligt och oväntat att bjuda på? 🙂

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Smörkräm:

150 g rumsvarmt osaltat smör

3 dl florsocker

3 äggulor

ca 2-3 tsk pepparkakskrydda

Topping:

200 g mörk choklad

1 tsk matolja

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Skiva ner smöret i en bunke och tillsätt florsockret. Rör om ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om till en jämn smörkräm. Blanda till sist ner pepparkakskryddan.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen och över ett vattenbad. Tillsätt matoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara dem i kylen.

Lycka till! ?

Kram!

DSC_8168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *