Hannas Bageri

Vaniljpannacotta med karamelliserade äpplen

DSC_5539 DSC_5533 Hej på er!

Hoppas ni har en härlig lördag idag. Jag har precis ätit en sen lunch och väntar nu på att min vän Ia som bor i Glasgow ska komma hit. Vi har inte setts på ett par år nu så det är otroligt efterlängtat! Blir först en fika här och sen in till stan och julmarknaden och en middag på någon restaurang ikväll.

Här ska ni nu få tips på en dessert som är som klippt och skuren för denna årstid. En krämig vaniljpannacotta går alltid hem men det som gör den så extra god är de karamelliserade äpplena på toppen som jag stekt på låg värme med smör, kanel och råsocker. Helt otroligt gott!

Pannacotta 4 portioner:

4 dl vispgrädde

1 vaniljstång

1 dl socker

gelatinblad

Karameliserade äpplen:

400 g skalade äpplen

50 g smör

0,75 dl  råsocker

0,5 tsk kanel

Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Värm upp grädden, socker, vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull och låt gelatinbladen ligga i blöt under tiden. När gräddblaningen kokat upp, plocka upp gelatinbladen, lägg ner dem i gräddblandingen och rör om tills de lösts upp. Häll upp serveringsglas och ställ kallt i några timmar innan servering.

Strax innan servering är det dags att börja med äpplena och börja med att skala, ta bort kärnorna och hacka dem i små bitar. Stek äpplena, råsockret, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills äpplena blivit mjuka och blandningen fått en seg konsistens. Tar ca 10 minuter, lite beroende på hur stora äppelbitar man har. Plocka ut din pannacotta och fördela äpplena på toppen och lägg gärna på en kanelstång om ni har för synens skull.

DSC_5518

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.