L som i livet, leva, leka och lära

Simskola för sjöjungfruar

I helgen var det dags för blivande sjöjungfruarna att få lära sig hur kul det är att vara mermaid/merman.

Jag gick en utbildning 2016 så kan stolt kalla mig Mermaid instructor – och har tagit mig namnet Mermaid Luna. I helgen fick jag hjälp av Mermaid assistenten Reija. Vi träffade flera härliga tjejer som med en bubblande nyfikenhet och glädje ville lära sig simma med en mermaid dräkt.

Mermaid dräkt

Första lektion är mycket teori, simtest och säkerhet. Vi går igenom andningen som är en otroligt viktigt del i att simma med mermaid tail.

Kravet för att lära sig simma som en sjöjungfru är att man kan simma 25 m, har god vattenvana, kan simma under vattnet, kan dyka och kan vända sig från mage till rygg.

Tjejerna, denna gången bara tjejer, klarade det galant. Trodde jag skulle få lägga mer tid på andning och säkerhet men dom sög in sig information och positivt överraskad upptäckte jag hur duktiga dom var.

Andningsövning IMG_1859

Andningen är som sagt otroligt viktigt – att förstå att vi inte är fiskar som kan andas under vattnet. Vi skall andas lugnt och fokuserat. Blir man trött så skall man alltid kunna lägga sig på rygg och vila andas.

Tjejerna fick till läxa att välja sitt eget sjöjungfru namn – något som jag tror alla redan hade klart men dom får hålla det hemligt till helgen.

Vi hade även ett mermaid kalas innan simskolan – 10 kalastjejer som provade att simma med dräkten. Dom älskade det, så även födelsedagsbarnets pappa som ”tvingades” i en dräkt. Hade dock svårt att få honom ur den sen, till tjejernas förtjusning.

Om du inte testat att simma som en sjöjungfru gör det – det är kul. Du får motion, jobbigare än att simma som ”vanligt” och man blir som barn på  nytt. I simhallen där jag är kommer det finnas möjlighet under påsklovet. Säkert på flera andra simhallar i landet också.

Simma lugnt <3 Mermaid Luna

Fotocred: mermaid Reija i den vackra gröna stjärtfenan

Mermaid Reija

Samtliga fotografier har fått godkänt av föräldrarna att publiceras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Haha , vad häftigt 🙂 ! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3