L som i livet, leva, leka och lära

Hundägare = investering i hälsa och kärlek 

Det finns så mycket positivt jag skulle skriva om att vara hundägare. Visst det kostade en slant första året, men livet gav oss möjligheten att bli ägare till våran underbara vovve och vi tog den. Har inte ångrat mig en gång, jo kanske när han har varit på sitt värsta humör eller tuggat sönder toffla nummer 7. 

Nääää kan inte tänka mig ett liv utan Buster. 

Det gick lite pengar första året, och det ska man tänka på när man skaffar hund. Det är inte grattis glädje, men det gäller att prioritera. Vågar inte summera allt  … 

Valpen betalde vi 15.000 kr för. Sen pga skada så säkert veterinärkostnader efter ersättning från försäkringsbolaget mellan  4-5000 kr (en hälta som han fick bara 6 månader gammal), sedan kiropraktor för honom nån tusen lapp, hundkurser nästan 10.000 kr inkl medlemskap, försäkringar 4500 per år, foder (600kr/mån) sen alla koppel halsband, leksaker, godsaker mm som jag inte ens kan summera. Nja en nättt liten investering för må bra kontot. Kan lägga till nya glasögon till mig för nästan 5000kr, han lyckades få tag i dessa och tugga på när han var valp….

Han är en familjemedlem som man inte kan sätta en prislapp på. Fotokred Maria W.


Sonen fått en ”lillebror” som älskar att busa och leka med honom jämt. Sonen känner sig trygg och kan till o med vara hemma själv om Buster är hemma. Vi får så mycket frisk luft, promenader, blöta pussar och så mycket kärlek. Han är en anti stress maskin, bättre finns inte. Jag måste lyfta blicken från skärmarna, eller från simhallen o komma ut. Jag stänger av mobilen rensar tankar och planerar dagen, jag får luft o ny energi. Han är en humör kännare och vet när hans ska pigga upp matte eller gå och gömma sig. Han älskar mössor, mina svettiga träningskläder, mina tofflor, sonens gossedjur och tvättmedelsbollar. Han älskar att få jobba, med både kroppen och knoppen. Nedan letar han korv i trädet….

Han är en labbe så mat och flört med brudar är hans grej.


Han skäller så grannarna hör, han gör snöänglar på sitt lilla vis, han snarkar högt när han sover och han älskar att få sista biten av mattes frukost macka.

Vi kunde tyvärr inte få fler barn men vi fick en 4-foting till familjen – älskar dig våran Cane Nero.

Sist men inte minst… En Må Bra Bonus, stegräknaren går i taket var och varannan dag. 15 000-25 000 steg per dag utan att jag känner MÅSTE.


Har du tid och möjlighet – så är att vara hundägare en investering för livet och hälsan 

Nu bara längtar jag och Buster till sommaren så vi kan simma. Tänk vad mycket sällskap jag kommer få i öppet vatten träningen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.