L som i livet, leva, leka och lära

Open Water 2015

Jag har hittat mitt nya kall – Simma utomhus, och gärna ”tävla”.  Tävla är nog fel beskrivning mer en sporre eller utmaning för mig själv, ett mål att sträva efter. Målet är, nådde inte i år men 2016, Open Water Trophy, 4 långlopp under sommaren.

I år blev det Vansbro Simningen i juli, Stockholmssimmet i augusti och så avslutade jag med Riddarfjärden i helgen.

En av det mysiga och härliga med simningen är att det är då jag oftast får träffa min äldsta vän, vi gamla simkompisar har kärleken till simningen ihop samt så mycket annat. Men när vi inte hinner träffas så ofta för bara fika eller umgås men simma tar vi oss tid för. Många meter/längder inomhus under off-season, men så fort vattnet utomhus blir okay att simma i så kränger vi på oss våtdräkterna, mössorna, skorna, vantarna och umgås (simmar).

Vi brukar starta säsongen på hellas gården, så även i år.

Hellasgården sommarklväll
Hellasgården sommarkväll

Jag köpte i år en flytboj som jag har hängande efter mig. Både för uppmärksamheten men även där jag kan lägga bilnycklarna och mobilen.

Testar flytkudden i Hellas
Testar flytkudden i Hellas

Efter några kilometer i Hellas vattnet under junni var det dax för eldprovet Vansbro ÖppenÄlv, 3 km varav 2 km i medströms och 1 km motströms. Förra åcret kortade dom ner loppet till 1500 m pga vattentempen låg på 13.3, men i år var den uppe på ca 16.

Vansbrosimningen Fotograf: Lennart
Vansbrosimningen
Fotograf: Lennart
Vansbrosimningen Fotograf: Lennart
Vansbrosimningen
Fotograf: Lennart

Vi kom sent iväg från Stockholm, och kom sent till start så var mycket trängsel o sparkar bland de andra simmarna. Jag blir lite frustrerad när jag får tränga mig fram o inte simma mitt tempo, hade som mål att komma in under timmen men pga mycket bröstsim så blev det minuten över…

Gänget som simmade
Gänget som simmade (Fotograf: okänd simmare vid starten)

Nästa utmaning tog jag själv.
Jag tvekade länge, även om jag anmälde mig i vintras. Vattenkvaliteten oroade mig, och kylan. Loppet gick nämligen i Djurgårrdskanalen – där båtarna kör, folk springer vid vattnet, avlopp töms och hästarna kissar (som nån lustikurre sa…).

Badsmössan och glasögon - redo för simning
Badsmössan och glasögon – redo för simning

Glad att jag genomförde loppet, 3,3 km – vattnet var inte skitigare än någon annanstans, det var få simmare så jag fick simma mitt lopp utan slås och trängas. Det enda negativa var våtdräkten som ger mig hemska skavsår, så bara ta en dusch efter loppet sved så jag skrek.

Framsidan mindre skavd än baksidan...
Framsidan mindre skavd än baksidan…

Simmade i mål på 1.08 så är nöjd. Dock behöver nog själva evenemanget bättras på!
Inga toaletter innan, minimalt med information, målgången var ett skämt (se informationstältet nedan). Stod två personer och hjälpte oss upp ur vattnet på hala stenar. Simningen var bra som sagt – om Stockholmssimmet ingår i Open Water Trophy nästa år så kan jag nog tänka mig simma igen. Skönt att simma på hemmaplan.

IMG_0512

Stockholmssimmet 2015
Stockholmssimmet 2015

I lördags var det dags för Riddarfjärden – härlig simning i soligt varmt väder. Var lite trångt i starten men

Starten Riddarfjärden (foto Riddarfjärden FB)
Starten Riddarfjärden (foto Riddarfjärden FB)

resten av det 2500 m var underbara att simma. Rejäla vågor som slog emot några gånger, och lite svårt att navigera ibland, men i stora hela ett lopp i min smak. Detta kommer bli en återkommande sommar aktivitet.

Fotografi hämtat från Facebookgruppen: Riddarfjärdssimningen
Fotografi hämtat från Facebookgruppen: Riddarfjärdssimningen

Efter 51 minuter kunde jag komma upp ur vattnet och få en plankett, vatten, kaffe (längtat efter kaffe sista 500 metrarna), banan och bulle. Så perfekt avslutning på en säsong i öppet vatten.

I mål 2500 m - 51 minuter
I mål 2500 m – 51 minuter

Skavsår då?  – nja lite men den vita vaselinen hjälpte enormt. Till nästa säsong blir det ny våtdräkt, den gamla kommer säljas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.