L som i livet, leva, leka och lära

Photoshop ger bilderna nytt liv

Senste veckan har jag gått igenom PHOTOSHOP´s grunder via studierna i Grafisk kommunikation på Nti och följt Mattias Karlsson Sjöberg på Moderskeppet. Videokurs är för mig ett helt nytt sätt att lära in på, finns ju böcker och även kursen med fysiska möten men just passar denna utbildningsform mig och mitt liv. Kan även följa dom på Facebook

Photoshop är helt underbart, glömmer bort att jag studerar i mellanåt och vill bara sitta o roa mig med att ändra, förbättra och ljussätta gamla foton. Nedan följer lite Photoshopade bilder som jag ändrar och lär mig igenom.

Min stora kärlek från färgbild till svartvit bild, med varma toner. Man kan inte tro att den är tagen i en simhall men en vanlig mobilkamera. Jag älskar bilden men har den som färg som bakgrund i min mobil.

Färg till Svartvit PS bild

Hittade även en bild med alldeles för mycket kontrast som jag gjorde lite mer levande, i mitt eget tycke.

italien

Bilden är ingången till min Svärfars gamla barndomshem i Italien, med en gul och varm toning på färgbilden får ingången till huset mer mystik och Italiensk känsla, eller vad tycker du? Fantasin kan början flöda istället för en vanlig foto på en grind…

Retusch är också en praktisk funktion, inte bara att ta bort rynkor men även om man upptäcker att Sonens nintendo ligger på byrån, ett papper på spishällen och sladdar hatar jag – bort med dom så ser rummet i stugan bättre ut. Ändrar även ljusheten så rummet ser gladare ut inte så grått och gammalt. Kanske skulle jag även har minskat det blåa för att göra taket vitare samt att det blivit en grönbuckla på tapeten när jag tog bort sladden. Det blir mer retusch på denna innan jag är nöjd men Nintendon är borta, likaså pappret på spishällen och sladden från lampan.

retusch stugan

Mer kommer, photoshop är så kul och intressant så tiden bara rinner iväg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.