L som i livet, leva, leka och lära

Vatteninstruktörsutbildning 

Mitt nya liv lägger på mer härliga saker och utbildningar.

Varför sitta stil när man kan bli vattenträningsinstruktör? 

I helgen har jag varit på utbildning för att leda vattengympa klasser. En intensiv helg med både teori och praktik. Förmiddagen på land sen eftermiddagen i vattnet.  

Sofia ledde hela utbildningshelgen, och gav underbar energi o glädje för jobbet som instruktör. Hon har lett vattenpass i över 20 år så allt hon visade, gjorde o sa verkade så enkelt. På lördagen pratade vi bla om musik, takter och känslan för rörelse till musik. Det blir nog min svårighet, musiköra har jag aldrig haft.

På söndag fick vi möjligheten att prova stå på kanten och leda själv. 1,5 timme förberedelse till förvald låt och program, sen var det dags att köra järnet. Vi fick köra en låt var och sen köra till de andra deltagarnas låtar. 

Kom av mig lite, och tekniken satt inte men fick beröm för min glöd, energi, tydliga/höga röst och glädje som smittade av sig. En bra början att bygga vidare på.

Kroppen lite mör efter två dagar med över 2 timmars vattenträning varje dag, men så kul. 

Nu är det ”bara” att sätta ihop ett eget pass och sen köra…

Håller på att spara ner låtar på Spotify, låtar som kan tänkas vara med i premiärpasset. När jag har hittat ca 15 låtar så får jag gå igenom dom noga och analysera takt, tempo och känsla sen dax att lägga på rörelser för hela kroppen. Plättlätt? Nääää – skit svårt men jätte kul! 

I början av augusti ska både mitt pass och jag vara redo. Det ska sitta som en smäck och deltagarna ska stå på kö för att komma tillbaka. Skämt o sido, hoppas jag kan sätta ihop ett pass som kan ge träning för hela kroppen men framför allt vill jag att alla i vattet har kul. Den känslan är mitt mål med passen, trött i kroppen men glad i själen, då har jag lyckats.

Livet är så underbart just nu, visst finns fläckar på solen men i stora hela gör mitt nya liv mig så lycklig. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.