L som i livet, leva, leka och lära

Mitt nya liv är fantastiskt

Snart är det en månad sedan som mitt nya liv började.
Det som var så naturligt tidigare så som vakna, duscha, stressa, frukost, skolan, stress till jobb, möten, stressa, jobba, stressa, möten, hem, träna, läxor, natta och somna med tusen tankar i huvudet är borta. Jag vaknar inte längre med en klump i magen och inte heller en oro i kroppen när jag lägger mig på kvällen.

Jag är lugn och lycklig i själen….

IMG_0058

Nu har jag fått en härlig tillvaro med lugna morgon rutier, frukost utan stress med sonen. Vi cyklar till skolan om vädret tillåter, sen när jag kommer hem är det dags för tekoppen till nyhetsmorgon. Vid nio loggas datorn på och med kaffekoppen på bordet börjar skoldagen. Har varit väldigt disiplinerad när det gäller skolan, för även om det är på distans är det viktigt att inte komma efter.

IMG_0177

Så studerar hela dagen med en naturlig paus för att tvätta en maskin kläder, bädda sängarna och annat smått & gott.
Skolan är prio 1 men ibland behöver jag en hjärnpaus och då är det husliga sakerna skön avkloppling.
Grammatik och nya ord/termer kan ibland skapa korvstoppning i huvudet …
Så även om det just nu är mycket med både Italienska, Grafisk kommunikation, dykarcertikat teori och vatteninstruktörsteori så är stressen behaglig, jag somnar på kvällarna utan massa stressande tankar.  Även som i morse när vi lyckades försova oss så var det en lugn och ”skrikfri” start på dagen. Vi hann till skolan och vi kan ha ett lugn i kroppen under dagen.

Jag älskar mitt nya liv och känns svårt att igen hoppa på stressen till och från ett jobb, fixa håret, sminka sig, klädval och sen stressa på jobbet och denna ”always-on-mentalitet” som finns på arbetsplatser.
Friheten att få jobba hemma passar mig underbart, just nu när jag i mitt liv så starkt behöver lugn i själen för att tackla saker som man inte kan påverka.

Arbetskamrater och fikapauser på dagarna är ju självklart en viktig del i socialalivet, så det är klart att jag kommer sakna denna sociala delen. Och klart att jag kommer behöva den positiva stressen, den mentala utmaningen som ett jobb ger men just nu är att vara student och ändra riktning i mitt liv så RÄTT.

Jag fick möjligheten att ta den, rent ekonomiskt och med stöd av familjen, men det största var nog att jag var modig att ta den.

Vågade ta steget, bryta den negativa stressen och destruktiva spiralen jag var inne i – det är jag så glad över.

Vad det kommer innebära för framtiden?

Ja,  det vet bara framtiden men klart att jag har drömmar och önskningar men just nu njuter jag av livet.

Försöker leva efter mottot som Mia Törnblom så klokt sa i sin bok ” lägg energi på det du kan påverka, låt det andra bero. Du kan inte ändra andra människor eller omständigheter i livet men du kan själv välja hur du skall påverkas av dom och tackla dom.” Ja nu är det ju inte direkt citerat från henne, men ungefär något sånt sa hon, och det har jag tagit fasta på.

IMG_0126 IMG_0117”mitt liv är i mina händer”  Citat Chichi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.