Enkelt och gott från Linas inspirationskasse.
RECEPT
Ingredienser
Grana Padano, Persilja, Torkade Solmogna Tomater, Vitlöksklyftor
Gul Lök, Röd Chili
Sojabönor, Spaghetti
Olivolja, Salt, Svartpeppar
Koka 360 g spaghetti i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt 250 g sojabönor koka med sista minuten.
Finhacka 1 gul lök, 4 vitlöksklyftor och 1 röd chili.
Fräs allt i olivolja i en stekpanna 2-3 min. Tillsätt 200 g torkade solmogna tomater. Krydda med 1 tsk salt och fräs ytterligare 1-2 min.
Häll av spaghettin och sojabönorna, men spara 2 dl av pastavattnet.
Blanda ner spaghetti, sojabönor och pastavatten i grönsaksfräset. Smaka av med salt och svartpeppar.
Grovriv 100 g Grana Padano och grovhacka 1/2 kruka persilja.
Strö Grana Padano och persilja över pastan och servera med sallad.
* Viktväktarinfo:
– Om du kör mättande dag: ca 3 points pga soltorkade tomaterna o olivoljan
– Räknar du points så beroende på mängden pasta 7-10 points
Källa: recept från Linas Matkasse
Senaste kommentarer