L som i livet, leva, leka och lära

Toyota – är ni bäst?

I september förra året var jag tvungen att sälja min Sally (en blå skoda) för att knät och jag behövde en automatlåda. Valet föll på en Toyota Yaris som jag hört mycket bra om. Både bilen och varumärket. Hade tur (?!) och hittade en på Toyota i Täby till överkomligt pris.

Kråkan flyttade hem till oss.

kråkan

 

Förutom precis efter operationen i oktober så har Kråkan rullat mig och Sonen. Till Skolan, till shopping, till rehab – ja hon har underlättat livet för mig och familjen.

När jag fick hem Kråkan så gjorde jag en lackförsegling för det skall man visst göra enligt Maken, då bekräftade dom det jag tyckte att rekonden som Toyota hade gjort när jag köpte bilen var dålig. Mattorna var hala av någon ”olja” och vita sträck av polishen. Jag mailade säljaren men sen försvann det i alla knä problem, har alltså inte fått något svar.

Nu i april var det dax för årservice och jag måste visst åka till en toyota verkstad för att garantierna skall gälla, svindyrt men ett måste för Kråkan.

Nästan 5 000 gick servicen på  – svettigt men sen kom nästa smäll…

Bromsskivan och något med bromsarna måste fixas á 4700 kr. VA FAN! (förlåt svordommen)
Köper en bil från en Toyota handlare, en begagnad men ändå och 7 månader senare skall bromsgrejer fixas. Är det okay?

Visst jag borde kanske kolla om alla protokoll etc var okay, men jag är ingen duktig bilköpare (erkänner) och jag trodde, navi som jag är, att köper man direkt från en aktoriserad bilhandlare så är det schyst.

Mailat till Toyota i Täby och fick svaret Jag har talat med verkstaden i Nacka. Bromsarna har blivit rostiga. Förmodligen för att den har stått still en längre period. Jag kollar om vi kan få något på garantin och jag återkommer till dig med besked inom kort”

Snabbt svar – ger jag dom pluspoäng för, men att bromsarna skulle blivit rostiga den 1-2 månader som bilen stod stilla köper jag inte. Men blir väl kanske en jäkligt dyr läxa att alltid kolla allt när man köper begagnat för även begagnad garantin gäller inte för typ bromsskivor etc….

Så tänk på att kolla allt när ni köper bil!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.