L som i livet, leva, leka och lära

Vi är alla en viktig kugge i hjulet!

En dag på jobbet betyder inte alltid sitta på kontoret. Ibland måste man lära känna sina kunder ordentligt.

20140512-155341.jpg
Så idag har jag förutom haft (ordinarie/vanligt) möte hos kund även fått se hur det går till när man bygger en lastbil/buss. Otroligt!

Fick inte ta kort inne i produktionen men måste säga, utan att jag vet något om bilar, va häftigt det var.
Häftigt att se hur viktig varje arbetare är för att helheten (lastbilen) ska bli klar. Alla var en viktig kugge i bygget, från första bulten till sista justeringarna i charossen. Otroligt intressant och lärorikt, speciellt när det är så långt från sin vanliga arbetsdag.
Egentligen är inte alla arbeten är lite som att bygga en lastbil, varje funktion är viktig i det stora arbetet. Men man ser inte kanske alltid en stor lastbil framför sig.

20140512-155014.jpg

Kommer ihåg en gång för läääänge sedan när Gunde Svan var och pratade på seminarium, om just hur viktig varje person i ett lag är. Han berättade hur han bl.a. annat tackade killen som var ansvarig för att ge honom vatten i spåret. Killen hade häpnat när Gunde tackade honom för VM Guldet. ”Va jag? ” hade den förvånade ”vattenkillen” sagt.
Ja, svarade Gunde. Om jag inte hade fått i mig vätska hade jag aldrig haft energi att köra så fort, utan dig hade jag aldrig vunnit!

Misstänker att den kille var rejält stolt över sitt jobb efter det.

Något att fundera på….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.