L som i livet, leva, leka och lära

Lunchbox – biomys

Jag och bästa P var idag på filmen Lunchbox.

20140409-215653.jpg
Innan filmen bjöds det på mingel och ”indiska piroger” (not. förlåt kommer inte ihåg namnet) samt indisk öl. När vi fyllt magen med lite snacks var det mediainformation med bl.a. kommande filmer sen äntligen startade filmen – Lunchbox – ” ett misstag kan vara det bästa som hänt dig ”
Filmen har premiär 25 april och fått bl.a. 4 a:n från amelia (tidningen)

Filmen en mysig härlig film, man glömmer bort att dom pratar indiska (ibland engelska). Sitter i biomörkret och myser, småskrattar och kommer på sig själv leende.

Innan vi gick på biografen hade någon parkerat en härlig riksha utanför…

20140409-220646.jpg

På SF’s hemsida kan man läsa följande om filmen, men jag undrar kan få tag i en sån där härligt stapelbar lunchlåda? Vill ha en sån!

Mumbais 5000 Dabbawalas (Lunchlådeservice) levererar 170000 lunchlådor varje dag – och endast en på miljonen kommer på avvägar!
I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar, drömmar och sorger och som hjälper dem att se och uppskatta de ljusa stunderna i livet.
The Lunchbox är en underbar feelgood-film som har fascinerat människor världen över med sin originalitet och värme.

I rollen som Sajaan ser vi en av Indiens mest populära skådespelare, Irrfan Khan, från biosuccéer som Life of Pi, Slumdog Millionaire och The Amazing Spider-Man.
Kan oss emellan erkänna att både chips och påsen med bilar som fanns i goodie-bagen slank ner i magen. (Inte direkt enligt plan….)

20140409-221617.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.