L som i livet, leva, leka och lära

Speltips för småa (och stora)

UNO ett kul kortspel för både 6-åringen och vuxna.

20140212-205109.jpg
Sonen har varit hemma med mig hela vecka pga en hemsk hosta. Började i helgen men har senaste dagarna mest hållit oss vakna på nätterna. Så både sömnbristen och hostan har fått honom stanna hemma. Mot hans proteser så har även helgens och veckans aktiviteter fått vila, allt från innebandyn, gympan och simningen fått klarar sig utan Lilleman denna veckan. Hoppas han blir frisk till träningsmatchen i innebandy på söndag.

Hur som helst har vi under sjukdagarna hittat UNO (kortspel) liggande i en låda. Tror han fick det av någon på kalaset när han fyllde år, men helt glömts bort. Nu är kortleken framme, och vi spelar parti efter parti. Först till 500 gäller, sen har vi utropat en segrare, blandat och startat en ny omgång. Riktigt kul tycker jag, precis som Alfapet ett spel för både barn och vuxna.

Alfapet finns i barnmodell och är ett jätte bra sätt att lära sig bokstäverna. När man sedan kan läsa/skriva lite mer vänder man på spelplanen och ett gammalt traditionellt Alfapet kan spelas. Jätte kul och lärande.

Bokstavsjakten är också ett kul och lärande spel som jag kan rekommendera.

Älskar sitta runt ett bord med familjen och spela, betydligt roligare än att alla ligger i varsitt hörn och glor på TV (även om TV har sin mysfaktor).

Vi brukade ha spelkvällar med kompisar ibland, tyvärr inte så ofta som jag skulle vilja. Tjejerna brukade även på myshelgerna i Dalarna sitta hela natten, dricka vin och spela kort. Tyvärr även det en årlig tradition som ebbat ut.

Spela med barnen, familjen och vänner är så kul, och lovar här och nu att jag ska göra det oftare!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.