Hemgjord glass slår det mesta och med glassmaskin är det super enkelt, bara lite förberedelse innan då skålen ska frysas.
I kväll njöt vi av (laktosfri) Hallon & Blåbärsglass, mums!
Receptet:
• 1 3/4 dl grädde (laktosfri)
• Frö från 1/2 vaniljstång
• 190 gram bär
• 100 gr socker
Mixa bär och socker (vi använder stavmixer) till mos.
Tillsätt den aningen förvispade grädden, vaniljfröna och kör med mixen 20-40 sekunder.
Låt ”smeten” kylas 5-10 i kylen sen häll i glassmaskinen och låt den köra i 15 min.
Stäng av maskinen och låt glassen ”vila” (frysa till extra) i ca 2 min.
Låt gärna serveringsskålarna stå i kylen innan glassen skopas i.
Garnera med lite av bären och njut direkt, inget att spara.
(källa: OBH-Nordica glassmaskin)
Senaste kommentarer