L som i livet, leva, leka och lära

Vilken helg, magiskt väder och härliga stunder


IMG_0759[1]

 

Solskenet, höstvärme och färgerna som naturen nu levererar – MAGISKT !

Varvat med att sortera i förrådet, lappat sol och ställt in utemöblerna (vilket känns lite tråkigt för det betyder att säsongen är över…), samt tagit en eller två latte i solen – I just LOVE hösten! Önskar bara att jag kunde varit ute i det härliga vädret och sprungit alt powerwalkat

Lördagen avslutades, efter en dag fullt med barn hemma (Sonens kompisar), med middag tillsammans med grannarna. Super mysigt – gör vi alldeles för sällan. Tar en middag men god mat, vin och trevlig sällskap. Man behöver ju inte göra det så stort, utan på med sköna kläder kom över på god mat/dryck och trevlig snack räcker så bra. Måste bli ändring på, mer trevliga middagar med vänner!

Söndagen kände jag av knät, fick böta för all aktivitet under lördagen…

Kalas med Sonen, en av klasskompisarna som fyllde 6 år.
Dom hade bjudit alla killar (eller om det var alla i klassen men bara killarna +1 tjej som kom) så totalt var det 16 st sexåringar hemma hos dom.
Herregud – det kommer aldrig hända hos oss. Jag älskar att Sonens kompisar lekar här hos oss, i lördags tror jag dom var som mest sex stycken som satt ute i solen och lekte med lera. Men 16 st – nej där går gränsen!

Jag var kvar på kalaset, efter önskemål från Sonen, även om jag tycker det är trevligt. Får en chans att prata med föräldrarna, men insett att det är något som är ovanligt. Kanske inte uppskattas heller av föräldrarna som har kalaset, har jag inte tänkt på. Nästa gång skall jag faktiskt fråga när det kommer en inbjudan. Jag tycker det är trevligt att vara med. På detta helvilda kalaset var jag efter en timme tvungen att säga till några av grabbarna. Klarade inte av att dom satt och kastade saker på varandra vid bordet – även om det inte är mitt hus så finns det gränser vad grabbar i den ålder får göra eller?

Det blev varmkorv, lekar, kakor/glass och mer lekar – kul kalas enligt Sonen.

IMG_0763[1]

Gamla hederliga ”sätta knorr på grisen leken” och sedan avslutades det ute i det härliga vädret med skattjakt – det var popis. 16 ungar sprang runt på tomten och letade guldmynt.

IMG_0768[1]

Som sagt godkänt kalas men Sonen längtade efter att få åka hem och leka med sin nyfunna kompis – Han & Hon skulle pärla.

Poppylove när det är som sötast – men börjar bli många tjejnamn att hålla reda på nu.
Maken bara skrattar och stolt konstaterar ”Pappas Pojke”

Ja ja  – men tjejerna kommer nog bli varse. Om dom är elaka mot min Prins så blir det roliga, glada, trevliga Mamman, häxan Surtant….
…. men det dröjer väl några år till innan dom brustna hjärtanstid är här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.