L som i livet, leva, leka och lära

Bakluckeloppis i Siggesta Gård

Så kom vi iväg, bilen packad och kaffetermosen fylld…

Vi tänkte testa bakluckeloppis på Siggesta Gård . Bilen fylld med gamla barnleksaker, videofilmer, böcker, lampor och annat fint ”skräp” – säljas, skänkas eller kastas är dess öde.

Redan när man straxt efter nio rullat in och fått sin plats, samt betalt så kommer ”folk” fram och ryker i saker. Smått irriterande men man vill ju ändå sälja.
Jag blev stressad och sålde sonen gamla ”fyrhjulingstraktor” för billigt, okay den var välanvänd men tänkte ta 100:- men gick för 50:-. Ingen bra början!

I gassande sol (varmt som f*n) så försökte vi sälja våra saker, i vissa fall mer eller mindre skänkte vi bort det för en 5:a.  Lite kaffe och smörgåspaus mellan kunderna, och på eftermiddagen så blev det glasspaus.

Klockan 15,00 började alla packa ihop, och tyvärr fick även vi packa tillbaka lite saker och åka hem igen.
Personligen blev jag av med alla ”stora saker” men böcker, mjukdjur, DVD filmer, samt några få leksaker har jag kvar resten gick. Svårt att säga hur mycket jag fick ihop, timpenningen rejält låg i varje fall, men ca 800 kr kanske. Svårt att säga då jag tagit med mig växel i form av massor av mynt och vet inte hur mycket jag hade i kassan som start. Dumt av mig annars kunde jag ju verkligen räknat ut ”förtjänsten”.
Att stå på Siggesta Gårds loppis kostar 165 kr per bil så känns bra att vi tog en bil så blev utgiften inte så stor.

Ja – sonens önskan om en studsmattan blev ju inte direkt uppfylld så mycket fick jag inte ihop men fick en varm, svettig men trevlig dag med min ”gamla vän” fick jag och det är ”price-less”

En studsmatta, som den ovan,  kostar som ”minst” ca 3000 kr (upp till betydligt mer 7000-9000 kr) så tyvärr saknas nog fortfarande 2000 kr  – så får fundera ut hur han skall få ihop slantarna 🙂

Lilleman vill ju så gärna ha en egen studis…

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.