L som i livet, leva, leka och lära

Cellprovtagning

Ännu en fördel med att gjort hysterektomin, när man varken har livmoder eller livmodertapp behöver man inte gå på gynekologiska cellprovtagningar.

Så nu har jag meddelatKarolinska det så och kan addera till en sak till på plus sidan för operationen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Chichi

    TACK – jag antar att av någon konstig anledning så har jag blivit starkare och positivare av alla motgångar. Har en underbar Make och Son o familj som är där för mig. Min Make har varit underbar och tar emot mig när jag faller. För faller gör man ibland, faller hårt men som en urkramad disktrasa har jag lyckas ta mig upp. Läser oxå många bloggar och det ger mig styrka i många fall. Men tack för att även du boosar upp min energi nivå. TACK.

    När det gäller livmodern så utan att veta din anledning så börja med din gynekolog. Jag gick till en på Nacka Proxima som i sin tur skicka en remiss till Södersjukhuset. Vet inte om man kan ringa direkt till närmaste sjukhus? Mycket beror nog på varför man vill göra ingreppet. För mig var det en långprocess innan men många undersökningar pga kraftiga smärtor, samt att problem att bli gravid.

    Det är ett stort ingrepp och jag tvekade många gånger – men idag så ångrar jag inte en sekund. Min son brukar ibland fråga mig varför jag tog bort den när jag nu inte kan få några syskon. Jag brukar enkelt förklara att jag inte hade något val, och med eller utan operationen i magen (enkel förklaring till en 6-åring) så skulle han tyvärr nog aldrig blivit storebror. Det var och är ett mirakel att vi fick vår Son, så jag är evigt tacksam för honom.

    Lycka till i dina funderingar och tankar – återkom om du vill fråga mer. Jag är inget proffs men har ju lite erfarenhet.

    Må gott, och styrke energikramar till dig

  2. Karin

    Hej,
    Vet inte riktigt hur jag ska börja, har läst en del av det du skrivit i din blogg. Så mycket motgångar men ändå har du lyckats svänga det till postitivt – starkt!
    Jag funderar själv på att låta operera bort livmodern, av olika orsaker – vet inte riktigt hur jag ska gå till väga och vart jag ska vända mig… tips?