L som i livet, leva, leka och lära

Sjukskriven

I torsdags var jag hos läkaren (gyn på mammamia) och blev sjukskriven på stört, hem och vila var ordinationen. Ingen stress utan bara tänka på dig, ät lite ofta och vila/sov mycket – så skall det bli bättre. Fick även medicin som jag skall ta en gång per dag. Skall göra att bebisen mår bättre där inne och får lite extra ”näring” . Googlat lite idag (första dagen jag orkat …) och verkar som många med IVF behandlingar tar denna medicin. Blev lite orolig när det inte fanns någon bipacksedel men nu börjar förstå varför jag mår ännu lite smärre.. och håller på bli flintis.

Biverkningar Progesteron (hittat på www.familjeliv.se)
Exempel på biverkningar kan vara: Viktökning, Nedstämdhet , Huvudvärk , Bröstspänningar , Illamående , Oregelbunden blödning , Smärtsamma menstruationer , Vätskeansamling i kroppen

Mindre vanliga biverkningar är:  Minskad sexuell lust, Acne , Håravfall , Påverkan på leverfunktionen.

Har även ringt min andra läkare då jag behöver stämma av ang Zoloft som jag slutade med när jag insåg att jag blev gravid. Jag slutade ju bara tvärt men både gyn o kuratorn tycker att jag bör stämma av. Och efter helgen tycker min man nog oxå det… varit väldigt nere hela helgen.

Har jobbat lite idag, mest försöker lämna över. Sen har jag pratat med försäkringskassan ang intyget o hur man gör. Men nu hoppar lunchen upp o ner i magen/halsen och börjar inse att det nog inte är glasögonen som är skitiga utan ser ”suddigt/luddigt” så skall logga ut och gå o vila.

Fortfarande gravid i vecka 8 och magen börja i mitt tycke bli stor o gravidig men maken skrattar o säger att det är nog mer glassen som jag äter. För jag insett att glass dämpar illamåendet o kräkningarna… bra för mig :-). Men självklart skall man försöka hålla igen och inte äta för två, men just nu försöker jag koncentrerar mig på att äta o behålla. Igår var en sån dag som jag mådde bättre om jag åt lite hela tiden, så fort jag inte tuggade så…

Idag är det tvärtom, när jag ätit så kämpar jag för fullt för att hålla det kvar.

Dax för liggläge tills lillemannen, min stora kärlek kommer hem. Min andra stora kärlek maken hämtar i dag så jag kan pyssa ut i soffan. Behöver nog en glass.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Coquina

    Skönt att du blev sjukskriven så du får ta hand om dig och bebisen i magen! Hoppas medicinen hjälper också! Glöm inte bort att tävla på min matblogg om du gillar kaffe =)