L som i livet, leva, leka och lära

Köttfärsomelett i långpanna

 Kvällsmaten som var helt okey! Lätt och god vardagsmat!
Sonen kunde lätt hjälpa till (även om hans tallrik bara sen blev köttfärs i en tacobåt)

Ännu ny rätt som testades i familjen, fick från nyhetsbrev från tasteline: http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna

Justerade lite i receptet efter läst kommentarerna på tasteline, så ingen grädde utan gjorde det lättare med milda extra.

Fyllning
400-500 gram köttfärs
Salt, peppar (ev tacokrydda – hade ingen hemma idag men annars hade jag nog tagit det)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
timjan (jag tog frystorkat – kryddburk alltså)
3 msk vatten
1,5-2 msk tomatpuré

Botten
4 st ägg
1 dl milda extra matlagning (stod grädde i receptet)
smör till formen
oregano

Toppen
2 dl ost (jag använde taco ost som jag hade hemma)
1 dl milda extra (återigen stod grädde i receptet)
0,5 lätt cream fraiche
10 cocktailtomater ( och några ringar gula paprikor då jag hade det i kylen)

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Recept: Mia Troberg Elonq Foto: Björn Lindahl

foto från tasteline.com
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.